Avsnitt 11 – “Näthataren” Lemasive (Erik Walfridsson) Del 1

Då var det dags för det tionde avsnittet av FlashBang. Dagens avsnitt är en intervju med den ökände ”näthataren,” ”mobbaren,” eller vad ni än vill kalla honom, Lemasive. Dessvärre blev ljudkvalitén från Lemasives sida inte den bästa, men jag hoppas ni orkar lyssna ändå.

Tanken var från början att jag skulle fråga honom lite om varför han näthatar, hur han ser på artiklarna och radioprogramen om honom, och prata lite allmänt om etikett och yttrandefrihet. Det visade sig dock snabbt att Lemasive hade mycket mer än så att säga, så intervjun kommer sändas i två delar.

I denna första delen pratar vi om allt från religion, till feminism, näthat, och hur dum gemene man och kvinna egentligen är. Dessutom får jag reda på att jag själv är i riskzonen för att vara en idiot. Men, nu hoppar vi rakt in i intervjun och låter Lemasive berätta om vad han pysslar med nu förtiden.

Länkar
Expressen: Han mobbar anonymt på på nätet (UNVIS)
GP: Erik Walfridsson vet – han deltog själv
SR: Näthatarens Barndom
DN: Jag har fått människor att må riktigt illa
Lemasive diskuteras på battle.net forumet, bl.a. av ABB
Familjeliv: Saknar min hund
Lemasives favorittråd: “Är det mer accepterat om en dvärg är pedofil?”

Musik i avsnittet
“Jesus is a friend of mine” av Sonseed (iTunes)

One thought on “Avsnitt 11 – “Näthataren” Lemasive (Erik Walfridsson) Del 1

 1. Har lyssnat på de 2 avsnitten och de var intressanta.
  Jag håller med om en del och en del inte.
  Jag tycker dock att viss dubbelmoral återkommer.
  Han gillar inte så kallade “Attentionwhores” men är en själv.
  Med detta menar jag att han medvetet skriver provoserande för när han skriver mer sakligt och “städat” så får han ingen respons enligt honom själv.
  Han vill synas och höras = “Attentionwhore”.

  Han säger att han bara är intresserad av intellektuella personer som inte är låsta i normer och är öppna för nya tankar men är själv rätt stängd; lyssnar inte på andra argument än sina egna och bryr sig inte om hur han uppfattas av andra eller hur hans beteende kan påverka andra.

  Det var lite tankar som jag fick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *