Avsnitt 52 – Stryplekar (del 2) och Patron

Jajamen, podden är tillbaka! Jag ska uppdatera hemsidan så avsnitten mellan 47 och 52 finns med också, men vi börjar med det viktigaste: ett sprillans nytt avsnitt!

….fast innan vi kommer till avsnittet så vill jag snabbt berätta att jag nu har en Patreon för podden där de av er som vill och har råd kan ge en slant när jag släpper ett nytt avsnitt. Som jag berättar i avsnittet så hoppas jag att på så sätt kunna få liv i podden igen, helt enkelt genom att ha råd att lägga mer tid på den. Målet just nu är ett avsnitt i månaden, och två om jag får tillräckligt med “patrons,” men självklart kommer jag varna er innan jag går upp till två i månaden om ni vill ändra hur mycket ni ger per avsnitt. Om jag redan nu släpper två avsnitt en månad så kommer det andra självklart vara gratis även för de som ger en slant på Patreon.

Avsnitt 52 – Stryplekar (del 2)

Detta avsnittet är en uppföljning från avsnitt 50, som handlade om Stryplekar. Om du inte redan har hört det avsnittet så gör det först, annars missar du viktig bakgrundsinformation!

Tråden som ligger som grund för avsnittet hittar du här.

Avsnitt 47 – Mardrömsdate

En enkel uppläsning av tråden “mardrömsdate,” eller i alla fall delar utav tråden. Fler avsnitt kommer snart, stay tuned!

Länkar

Mardrömsdate

Hårdrockarnn på blinddate!

Musik i avsnittet

“Drunk Sessions” av Digi G’Alessio

“Playerplunk” av Podington Bear

“New old toys” av Podington Bear

“Carefree to careful” av Podington Bear

“Boop” av Podington Bear

Avsnitt 45 – Jobba på Gym vs Läkare

Ett mycket spännande avsnitt! Användaren Canvasbag träder in som ny avsnittsproducent, och har såväl skrivit manus som läst in. Hans första avsnitt avhandlar tråden “jobba på gym vs läkare,” men först blir det en kort intervju där vi lär känna honom lite bättre genom att Salgoud utsätter honom för “Proust Questionnaire”.

Länkar

Jobba på gym vs läkare?

Varför har vatten så hög specifik värmekapacitet?

Proust 20 frågor (via “Petra i ord och bild”)

Musik i Avsnittet

“Pump up the jam” av Technotronic

Avsnitt 44 – Orber och Dogmen

Klassisk tråduppläsning – idag avhandlar vi mystiska flygande orber och dess koppling till “dogmen.” Manus för detta avsnittet låg på is i ganska exakt ett år efter att Salgoud helt snöat in sig på dogmen, vilket resulterade i att en stor del av manuset blev på engelska.. Men till slut fick det bli ett avsnitt av det ändå, dock klipptes en del av den engelska biten bort. Hur som helst, förbered er på att en bra bit inte är på svenska denna gången.

 

Länkar

Kvällen som förändrade mitt liv

Stjärnor som rör på sig

Dogman Encounters

Avsnitt 43 – Skjuta damen med en puffra

Denna gången blir det en uppläsning av tråden “skjuta damen med en puffra,” som startades av användare Pick-Nick innan många av var gamla nog att hänga på flashback (2006). Missa inte att ni kan donera via swish (nummer till vänster) samt att det nu finns FlashBang “merch” att köpa via Spreadshirt.

Länkar
Skjuta damen med en puffra

Musik i avsnittet
“Guns Music” av Facino
“Throw it away” av Facino
“Clubbed to Death” av Rob Dougan
“Seven Nation Army” av The White Stripes

Avsnitt 41 – OD På Heroin

Tråduppläsning av tråden “Den första och största konsekvensen – OD på Heroin,” som startades av användaren rockdoll i februari 2010. Rockdoll verkar fortfarande vara aktiv på forumet av och till. Hon har också en instagram om livet efter heroin.

Länkar
Den första och största konsekvensen – OD på Heroin

Musik i avsnittet
mary celest’s daughter av Phantom Fauna
sister lizard’s whispered account av Phantom Fauna

Avsnitt 40 – Misstag (fortsättning)

Denna gången blir det uppföljning på avsnitt 39. Med andra ord får ni höra lite mer om Treo Citrus och hans äventyr i datingvärlden, samt lite annat som han har skrivit om på forumet – däribland en erfarenhet med det övernaturliga, så se till att lyssna med lamporna tända.

Om du inte redan har hört avsnitt 39 så bör du börja där.

Länkar
Min tjej chattar med andra killar på MSN, stänger av skärmen så fort jag kommer. WTF?
Hur ska jag få min tjej att inte utsätta sig själv som “potentiellt” raggningsoffer?
Jag har ljugit bigtime – Hur fan ska jag reparera detta? Uppdatering!
Är vinden i mitt hyreshus hemsökt?