Avsnitt 45 – Jobba på Gym vs Läkare

Ett mycket spännande avsnitt! Användaren Canvasbag träder in som ny avsnittsproducent, och har såväl skrivit manus som läst in. Hans första avsnitt avhandlar tråden “jobba på gym vs läkare,” men först blir det en kort intervju där vi lär känna honom lite bättre genom att Salgoud utsätter honom för “Proust Questionnaire”.

Länkar

Jobba på gym vs läkare?

Varför har vatten så hög specifik värmekapacitet?

Proust 20 frågor (via “Petra i ord och bild”)

Musik i Avsnittet

“Pump up the jam” av Technotronic

Avsnitt 25 – BigPete – Äventyraren

Då var det ÄNTLIGEN dags för avsnitt 25 av podden. Denna veckan serveras en intervju med den folkkäre BigPete, som uppdaterar oss på sin situation, samt berättar om ett episkt äventyr han ska ge sig ut på nästa år.

När ni hört podden finns det risk (hoppas jag) att era donationsfingrar kliar, och vill ni hjälpa BP och hans medäventyrare i sin resa får ni gärna skicka honom en slant. Det gör ni med all enkelhet via PayPal (se nedan). Vill ni donera via andra metoder tror jag säkert att BP kan ordna det – bara dra iväg ett PM till honom eller maila till teambaconshuttle@gmail.com. Deras hemsida är inte klar ännu, men jag kastar upp en länk här på bloggen när den är redo.

Tanken är som sagt att ni som donerar kommer få tillgång till bonusavsnitt i form av en resedagbok, inspelad av BP och redigerad av undertecknad. Hur mycket ni donerar spelar ingen roll, och ni som inte har råd att donera kommer säkert att få höra avsnitten några månader senare. Jag ogillar “paywalls,” men samtidigt vore det fantastiskt om vi tillsammans kan ge BP lite stöd inför äventyret! Mer information om tävlingen hittar ni här, förresten: http://www.theadventurists.com/mongol-rally/

Här kan ni donera rakt till BP och hans lag
Avsnitt 23 – Memnok

Veckans avsnitt är en intervju med användaren och före detta moderatorn Memnok. Eftersom många lyssnare uttryckte att de gärna ville ha lite kortare avsnitt, medans andra vill ha så mycket som möjligt på en gång, så valde jag att dela upp intervjun i 2 delar som gavs ut samtidigt. Vi snackar bland annat om utbildning, hur dumma folk egentligen är, och flashbacks först och ända(?) “sexskandal,” i vilken Memnok stod i centrum. Mycket nöje!

Del 1

Del 2

Länkar
Memnok tar bladet ur munnen
CharlieRs dikt till Tim Hedlund
Tim Hedlund ger sin version
TopDawgs brev till admin kring hela affären

Musik i avsnittet
“Fun Time Brothers Main Theme” av Jeaniro

Avsnitt 20 – Bruce_Lee (del 2)

Veckans avsnitt är del 2 utav min oändligt långa intervju med den förnmämmliga Bruce_Lee. Denna gången pratar vi om hennnes egna eventuella alkohol- och drogmissbruk, hennes fobier (som bland annat gör att hon ibland spyr om någon rör henne i t.ex. armvecket), en överkontrollerande pojkvän, och hur hon kom i kontakt med Irfans (dvs Raffas ärkefiende) flickvän.

Mycket nöje!

Musik i avsnittet
“Inget har hänt sen sjuttiosju” av Trubbel
“Rättshaverist Javisst” av Bandet Alltså

Avsnitt 19 – Bruce_Lee

Då var det äntligen dags för lite FlashBang igen! Veckans avsnitt är del 1 utav en mycket lång intervju med den härliga Flashbackaren Bruce_Lee, och vi pratar kort om hur hon (jajamen, FlashBang är inte längre enbart ett korvkalas) hittade till Flashback, men Bruce berättar också om hur hon blivit knivhotad av sin far, och lite mer om dennes relation till lagen och missbruk.

Glöm förresten inte att det finns gratis magneter och pins med FlashBang-loggan. Bara skicka ett epost till mig så kommer de med posten snarast möjligt.

Länkar
Polisen tog min anmälan om hot och ärekränkning på allvar(!), vad händer nu?
Han vill vara kär i mig?
Han är så jävla konstig!
Vad fan händer?

Musik i avsnittet
“Rättshaverist javisst” av Bandet Alltså

Avsnitt 16 – Mor, Far, och BigFatCone

Veckorna formligen flyger förbi och onsdag är återigen här. Jag har haft allt för mycket jobb senaste tiden, så även om jag har ett par intressanta avsnitt i “pipelinen” så hade jag inte tid nog att färdigställa något tills idag. Men inte ska ni gå utan avsnitt för det! Snabbt i morse bjöd jag in mina föräldrar på en intervju, eftersom det känns rättvist att öppna mig själv och min familj lite när jag ständigt ber andra att öppna sig i podden.

Resultatet blev en diskussion där mina föräldrar visar sig ha en väldigt flashbackkompatibel invandringspolitik, och vi får höra om hur det var att driva en flyktingförläggning med 50 husvagnar, samt hur min far kort blev efterlyst av polisen när han kidnappade min syster i centrala Malmö. Sist men inte minst hoppar BigFatCone in med ett kåseri.

Musik i avsnittet

“Brev från kolonien” av Cornelis Vreeswijk

Erik Saties “Gymnopédie No. 1” framförd av Fabiomeloni

Avsnitt 15 – BigPete

Då var onsdag återigen här, vilket betyder att det är hög tid för ett nytt avsnitt av FlashBang. Dagens avsnitt är en intervju med den mycket gemytlige och något otursamme BigPete , som delar med sig av sin livshistoria. Vi får bland annat höra om hur han testade olika droger som ung, samt hur han har blivit kniv-/yx- och pistolhotad vid olika tillfällen. Men samtalet blir också mer personligt, och han berättar hur det var att växa upp med en handikappad syster, att förlora sin mor pga av en överdos av alkohol och piller, att genomgå en oväntad skilsmässa, och mycket mer.

Dessvärre fick vi problem med inspelningen ungefär halvvägs igenom avsnittet, så ca 40 minuter av inspelning gick förlorade. Men BigPete var härlig nog att gå igenom andra delen av podden en gång till för min och lyssnarnas skull – så det ska han ha ett stort tack för, medans jag ska ha smisk på stjärten som inte märkte det tidigare.

Länkar
Min fru har varit otrogen
Träffade en tjej med ADHD, bästa förhållandet någonsin, dumpad, vad göra?
AKUT: Vad ska jag svara när exet frågar hur jag mår? Fick SMS precis
Ensam, trött på livet, trött på svek o motgångar

Musik i avsnittet
“Indie Rock – Showreel Music” av Alexander Osborn

Avsnitt 13 – Cimaron

Återigen var det Onsdag, och därmed dags för FlashBang. Veckans Avsnitt skulle egentligen ha handlat om Kapiton, en användare på Flashback som drev Sverigest första(?) Bitcoin exchange. Men eftersom jag i veckan fick reda på att han gick bort tidigare i år så kändes det lite osmakligt att ge ut avsnittet, så det ligger nu på is.

Som tur är så erbjöd sig Cimaron direkt att ställa upp på en intervju, och tack vare det undviker vi en vecka utan FlashBang. I avsnittet pratar vi lite om flashback, men främst om Cimarons erfarenheter med droger, hur det är att sitta på fängelse, och vi debatterar lite smått hans syn på ras- och kulturblandning.

Nästa veckas avsnitt kommer inte vara en intervju, så ni som har fått nog av sådana har lite annat att se fram emot!


Länkar
Den Femte Årstiden och boken

Sprida kolera med vattenpistol

Amfetamin och arbete

Hur visa sin avsky för folk som rasblandar?

Artikel om behovet för invandringsstatistik

Musik i avsnittet

“Funk Rock Instrumental” av Mironov Sound